DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ - TÜRK BÜYÜKLERİ

Milli Eğitim Bakanlığımızın bu eğitim döneminde başlattığı Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında okulumuz 4/C sınıfı öğrencileri Türk Büyükleri etkinliği gerçekleştirdi. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Sakarya, Şube Müdürü Sayın Ahmet İnce, Şube Müdürü Sayın Emel DEDE ve veliler katıldılar. Etkinlik çerçevesinde tarihimizde yer edinmiş önemli şahsiyetler dönem kıyafetleri ile hem kendilerini tanıttılar hem de şiirler okudular. Amacı sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanıması olan proje sayesinde öğrenciler sözcükleri şiirler yoluyla izlemeye gelenlere aktardılar. Dede Korkut, Nasrettin Hoca, Keloğlan gibi masal kahramanlarının,  Tomris Hatun, Fatih Sultan Mehmet, Atatürk gibi Liderlerin ve Mevlana, Yunus Emre, Hezarfen Ahmet Çelebi gibi önemli şahsiyetlerin yer aldığı etkinlik Karamanoğlu Mehmet Bey’in Türkçe Fermanı’nı okuması ve fermanı İlçe Milli Eğitim Müdürüne teslim etmesi ile sona erdi. Milli Eğitim Müdürü öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti.

15-02-202415-02-202415-02-202415-02-202415-02-202415-02-2024